• 15jan

  Arbetsmarknaden har utvecklats sedan femtio år tillbaka. I samband med det har arbetsgivare satsat på att förenkla arbetet för de anställda. I det moderna samhället finns tillgång till en hel del tekniska attribut, så varför inte använda dessa?

  Tidrapportering är en viktig del på många arbetsplatser. Arbetsgivaren behöver visuell kontroll av sina anställda och information angående arbetstiden som personalen spenderar på arbetsplatsen.

  För några år sedan var tidrapporteringen skriftlig, med hjälp av en skrivbok där varje anställd antecknade sitt namn samt personnummer, och därefter tiden då denne anlände till jobbet samt tiden då denne lämnade arbetsplatsen. Detta sätt var något opålitligt då ett skriftligt system kunde justeras mycket enkelt av i princip vem som helst. Personalen kunde även enkelt fylla i valfritt klockslag vilket ledde till felaktig information om arbetstiden.

  Idag finns en hel del digitala attribut som hjälper både personal och arbetsgivare. Ett simpelt, digitalt tidrapporteringssystem som är enkelt att använda av båda parterna.

  tidrapportering

  Varje timanställd har en egen ”profil” i tidrapporteringssystemet med dennes namn, personnummer och arbetade timmar. Den anställde loggar enkelt in genom sitt personnummer och kod som ingen annan känner till och ”stämplar” in på arbetsplatsen genom ett enkelt knapptryck. Tiden registreras automatisk då den anställde klickar på knappen som betyder att denne är redo att påbörja sitt arbetspass. Detsamma sker när personalen är redo att lämna arbetsplatsen. Systemet tillåter ”in och ut-stämpling” endast på arbetsplatsen, så att arbetstiden inte kan justeras hemifrån.

  Arbetsgivaren har tillgång till alla de anställdas profiler och har möjlighet att se övertid, eventuella utlägg samt om den anställde lämnat arbetsplatsen tidigare än planerat.

  Flera av dessa moderna system tillåter personalen att ha tidrapporteringssystemet som en app på sin mobiltelefon, där denne smidigt kan se sina arbetade timmar och när nästa arbetspass är planerat.

  Dessa system är högt pålitliga och skapar en större känsla av trygghet på varje arbetsplats, både för personalen och för arbetsgivaren.

Comments are closed.

Drinkrecepten

Sidan innehåller bland annat

- Drinkrecept
- Recept i allmänhet
- Länkar till sidor vi gillar
- Tips och tricks...

och mycket mer!

Välkomna!

Kontakt

Det går att bra att maila in recept:

Epost: recept@drinkrecepten.se

Svarar så snabbt jag bara kan.