• 29dec

    Idag lever de flesta i ett ständigt brus av olika ljud. Studier har påvisat att många av dessa är störande och orsakar stress och huvudvärk. Det kan röra sig om buller från intilliggande vägarbeten ute på gatan, ständig trafik från motorvägar eller andra trafikerade gator samt ihållande ljud från musik i öronen via hörlurar, vars sammankopplade enhet är på en alltför hög ljudnivå.

    Många människor är mycket känsliga för brus och ljud och ofta uppkommer känsligheten alltmer när man blir stressad eller utbränd. Somliga kan till och med uppleva yrsel när man befinner sig i ett varuhus med allt buller det innebär. Att gå på konsert kan vara rena självmordet mot öronen som ringar hela natten efteråt.

    Dämpa ljud

    För att dämpa ljuden omkring sig om man är känslig, kan man använda öronproppar på natten eller ljudisolera mera om man är villaägare. Ett väldigt enkelt tips är att inte ha för högt ljud på tv:n eller telefonen när man använder öronsnäckor. Ju högre ljud du har, desto sämre kommer du att höra senare, vilket orsakar ytterligare problem för hörseln.

    Något som butiksledningen brukar åtgärda högt buller eller brus i varuhus med, är ett undertak eller akustiktak som består av ljudabsorberande plattor som dämpar ljudnivån så att man slipper eko och dylikt. Akustiktak kan komma i flera material men träullit är det som dämpar mest. De som vistas ofta i varuhus eller som arbetar där dagligen vet hur viktigt det är med akustiktak som kan ta död, åtminstone på en del av bruset.

Comments are closed.

Drinkrecepten

Sidan innehåller bland annat

- Drinkrecept
- Recept i allmänhet
- Länkar till sidor vi gillar
- Tips och tricks...

och mycket mer!

Välkomna!

Kontakt

Det går att bra att maila in recept:

Epost: recept@drinkrecepten.se

Svarar så snabbt jag bara kan.